lauantai 12. tammikuuta 2013
2012 lukukokemukset
Tammikuu on jo kohta puolivälissä, joten nyt on viimeiset tilaisuudet vielä muistella viime vuotta. Ainakin sen voin sanoa, että vuosi 2012 on ollut yllättävän kiireinen. Nytkin on pari arvostelua odottamassa vuoroaan. Lukio on vienet paljon aikaani, mutta samoin erilaiset matkat, mitä onkin tullut aika paljon tehtyä. 2012 oli mukava vuosi, mutta odotan jo mitä tällä vuodella on tarjottavanaan. Sitä ennen kuitenkin katsaus menneeseen.
Suurin aisia on varmaan se, että aloitin tämän blogin viimein kesällä. Olin jo useamman vuoden lukenut muiden kirjablogeja ja ajatellut, että tuohan voisi olla kivaa. Kuitenkin rohkeus löytyi 28. päivä heinäkuuta, enkä todellakaan ole katunut tuota päätöstä hetkeäkään. On ollut ihanaa tulla osaksi tätä yhteisöä, ja huomata, että ihmisiä oikeasti kiinnostaa mitä raapustan kirjoista. Suuri kiitos pienelle lukijakunnalleni, joka on jaksanut lukea pitkiä (ja joskus varmaankin epäselviäkin) sepityksiäni. Kirjat ovat iso osa elämääni ja on ollut palkitsevaa päästä jakamaan sitä teidän kanssa. Kiitos!
Kirjoista 2012
Sain luettua yhteensä 61 kirjaa, joista 51 oli suomen- ja 10 englanninkielisiä. Kirjailijoiden sukupuolijakauma oli huomattavasti tasaisempi kuin viime vuonna eli 35 nais- ja 26 mieskirjailijaa. Kotimaisen kirjallisuuden osuus oli kuitenkin harmillisin pieni vain kahdeksan, kun taas ulkomaalaisia tuli luettua 53 kappaletta. Sivuja kertyi 21 636 eli noin 355 sivua per kirja. Lukuvauhtinikin oli keskimäärin viisi päivää kirjaa kohden, joka saattaa johtua siitä, että arkena en hirveästi ehdi lueskella. Olikohan tuossa tarpeeksi numeroita tilastoista kiinnostuneille?
Parhaat 2012
1. Annan sinulle maan - Chufo Lloréns
2. The House at Riverton - Kate Morton
3. Tuulen viemää - Margaret Mitchell
4. Puhdas maa - Alan Spence
5. Poltetut varjot - Kamila Shamsie
Nyt näytti sitten käyvän niin, että suurimmanosan noista suosikeistani olen lukenut jo ennen tämän blogin perustamista. Niistä ei siis ole arvoita, mutta luultavasti ne ovatkin sen verran tunnettuja, että monet tietävät jo niiden juonen pääpiirteittäin. Niille jotka eivät ole vielä näitä kirjoja lukeneet voin suositella lämpimästi tutustumista. Ainakin kaksi asiaa yhdistää näitä kaikkia teoksia: ne ovat jonkin verran historiallisia eivätkä ne ole kotimaisia. Huonoimpia lukukokemuksiani en nyt jaksa etsiä, mutta pari hauskaa tunnustusta kumminkin. Ensiksi luin Artur C. Clarken 2010 Avaruusodysseian ja pidin siitä, vaikka yleensä en scifistä välitäkkään. Toinen juttu taas koskee blogini luetuinta tekstiä eli Pariisin Notre-Damea. Kun luin sitä olin kuolla tylsyyteen, mutta mitä kauemmas tuo itse lukukokemus jää sitä enemmän pidän kirjasta. Siitä nimittäis jää mieleen se tarina, joka on oikeastaan hyvä, ja se hirveä Pariisin jatkuva kuvailu jää unohduksiin.
Haasteet 2012
- Lue oman hyllyn kirjat -haaste
- Lähi-itä minihaaste
Osallistuin siis vuonna 2012 kahteen haasteeseen. Lue oman hyllyn kirjat -haaste on edelleen kesken ja sen tarkoituskin on jatkua vain. En nimittäin halunnut ottaa mitään aikarajaa sen suorittamiseen, onhan niitä kirjoja tuossa haasteessa mukana 65 nidettä. 2012 sain niistä luettua seitsemän kappaletta. Lähi-itä haasteessa oli taas kahden kuukauden aikaraja, jossa ehdinkin lukea yhden kirjan joka sijoittui Saudi-Arabiaan. Nyt haasteita on pulpahdellut esiin hyvin paljon, ja nyt olisikin hyvä hetki käydä vähän tutkimassa tarjontaa ja valita enintään pari. En halua, että lukemisesta kuitenkaan tulee liikaa suorittamista, mutta haasteet toisaalta saavat myös tarttumaan sellaisiin kirjoihin mihin ei muuten tutustuisi. Eli ei muuta kuin valitsemaan.
Oikein hyvää vuotta 2013 ja toivotaan sen tuovan paljon mukavia yllätyksiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti