keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kirjanmerkin esittely


Kirjaurakka 2011 blogin  kirjoittaja Raisa laittoi pystyyn kivan haasteen, jossa on tarkoituksena esitellä tämän hetkinen kirjanmerkki. Sehän voi kertoa paljonkin lukijasta. Monilla tuntuu kirjanmerkit vaihtuvan aikas tiuhaankin tahtiin, mutta itselläni on tuo samainen ollut jo pari vuotta. Se on vain niin ihanan kätevä, koska kankaisena sen kulmat eivät rupea repsahtamaan, eikä pieni kastuminenkaan haittaa. Kestävää laatua siis.

Tämä rakas kirjanmerkkini on matkamuisto Jordaniasta, jossa kävimme Punaisenmeren risteilyllä. Muuten pysyttelimme Egyptin puolella, mutta yhden päivän vietimme Petrassa, joka on siis Jordaniassa. Pidin Petrasta todella paljon ja halusin jotakin muistoksi sieltä. Isäni huomasinkin kaupan, missä oli myynnissä näitä kirjanmerkkejä, ja tietysti tällaisena kirjojen suurkuluttajana halusin sellaisen. Oikeastaan koko perheemme päätyi lopulta hankkimaan itselleen tuollaiset (erilaiset kuvioinnit tietty).

Jos totta puhutaan minulla on tainnut lähes aina olla ulkomailta hankittu kirjanmerkki. Muistan nimittäin, että tätä edellinen oli Pisasta kuva Pisan kaltevasta tornista. Nyt sen pahviset kulmat jo repsottavat aikas pahasti, mutta edelleen se on tallessa joskaan ei käytössä. On edes muista milloin olisin käyttänyt kirjanmerkkinä jotakin muuta kuin noita ´oikeita´ kirjanmerkkejä. Aikas hauska juttu.

Tällä hetkellä tuo keskeneräinen kirja on Alan Spencen Puhdas maa, jossa olen n. puolessa välissä. Ainakin tähän mennessä kirja on vienyt mukanaan, mutta tämän hetkinen koeviikko ei anna paljoakaan aikaa lukemiselle. Huomasin kuitenkin tänään ilokseni, että sivullani on käyty yhteensä yli tuhat kertaa. Suuri kiitos ja kumarrus siitä.

6 kommenttia:

 1. Hih, mielikuvitukseni alkoi lentää pohtiessani, että miksi kirjanmerkin pitää kestää kastumista... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä itsekkään tiedä miten sen tein, mutta joku kirjanmerkkini on mennyt pilalle kastuessaan =D Kirjalle on tosin muista käyneen mitään... Mystistä.

   Poista
 2. Ihana kirjanmerkki! Minäkin voisin kuvitella ostavani ehkä ulkomailta kirjanmerkin matkamuistona, tällöin sillä olisi tarina, mutta muuten en. En ole ostanut muistaakseni yhtäkään kirjanmerkkiä ikinä :D Lahjaksi olen kyllä saanut muutaman ja nyt sen, jota itse käytän (ja josta löytyy myös juttua blogistani).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläsikin on nätti kirjanmerkki, jolla on myös se tarina takana! Tykkään itse juuri noista tarinoista tavaroiden (tai tässä tapauksessa kirjanmerkkien) taustalla. Se tuo sille sen mukavan toisen ulottuvuuden =)

   Poista
 3. Todella kaunis kirjanmerkki. Miksiköhän ei ole itselle tullut mieleen, että matkamuistoksi voisi tosiaan hommata kivan kirjanmerkin. Seuraavalla reissulla aion tsiigailla josko löytyisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä. Se on käytännöllistä ja muisto siitä matkasta kulkee näin aina mukana siellä kirjan välissä =)

   Poista