sunnuntai 12. elokuuta 2012

Tonavan riesteily - kuvapostaus osa 2

Sain muutes tietää risteilyn aikana, että Itävalta-Unkarin viimeisen keisarin poika (eli ent. kruununprinssi Otto von Habsburg) on ollut samalla laiva aijemmin ja tehnyt saman risteilyn. Aikas hieno juttu. Lisä huomautuksena sanottakoon, että hän ei siis koskaan päässyt hallitsemaan.
Nyt sitten loppujen kaupunkien kuvat. Toivottavasti pidätte :)

Maisema Tonavan varrelta

Wien:
Hofburgin linna

Hofburgin linnan Lipizzanhevosten tallit


Wien oli paljon suurempi alue, kuin olin odottanut. Kaksi päivää oli aivan liian vähän aikaa näin suuren ja kauniin historiallisen kaupungin tutkimiseen. Kävimme mm. Hofburgin linnassa Elisabethin (Sisi) museossa. Emme nähneet Lipizzanhevosten näytöstä, koska hevoset olivat kesälomalla. Harmi, se olisi varmasti ollut todella hieno. Wienissä näimme myös ulkoa Belvedren palatsin, Parlamentin ja Mozartin talon.

Sisällä kävime Stephansdomissa (Pyhän Tapanin kirkossa), missä pääsimme kävelemään katolle, mistä nuo laatat näyttivät oikein kauniilta. Sanompahan vain, että onneksi en pelkää korkeita paikkoja.
Parlamentti
Mozartin talo

Bratislava:
Bratislavassa oli ihana vanha kaupunki, mutta toisella puolella Tonavaa sijaitsi varsinainen kaupunki ei kauheasti houkutellut (aika perus kerrostaloaluetta). Eli pysyin tällä historiallisella puolella kaupunkia, mikä olikin aivan ihastuttava. Yllä on pieni kuva Slovakian kansallisteatterista ja isompi Bratislavan linnasta, josta olenkin ottanut tuon pienen maisema kuvan (alla). Vanhojen rakennusten lisäksi Bratislavassa oli paljon erillaisia patsaita, joista alla oleva on kuuluisin. Sen vieressä on jopa kyltti missä lukee Man at work. Patsas siis nousee keskeltä jalkakäytävää. Aika huvittavaa.


Budapest:


 Alkujaanhan Budapest oli kaksi eri kaupunkia Buda ja Pest. Myöhemmin ne ovat kuitenkin sulautuneet yhdeksi. Edelleen kuitenkin rakennelmat ovat hiukan erillaiset eri puolilla. Itse pidin molemmista puolista ja muutenkin koko kaupungista. Laivamme oli parkissa keskellä kaupunkia ja loistavalla maisemilla (ala kuva otettu kannelta illalla, upeaa eikös =D). Kuvissa on Parlamentti (ylhäällä), taas yleinen maisemakuva, seinällinen nukkeja, joilla Unkarin eri kansallispukuja päällä sekä alla Budan linna kauniilla yövalaistuksella.
P.S. Älkää huoliko luen kyllä koko ajan, muttta kirja on elämänkerta eikä romaani (Marie Antoinetista), joten luen sitä hiukan hitaammin. Tällä hetkellä olen noin puolivälissä ja nyt alkaa myös koulu kiireet, mutta koitan kuitenkin löytää aikaa myös lukemiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti