torstai 3. elokuuta 2017

Heinäkuun kooste - Paluu hiljaiselosta


Pitkä aika on kulunut siitä kun vimeeksi on tullut raapusteltua näkemyksiä kirjahyllyn pölyttyneistä asukeista. Paljon on tapahtunut näinä kahtena hiljaiselon vuosina, jolloin lukiolaistyttö Kirkkonummelta on sukeltanut Otaniemen opiskelijaelämään kauppakorkeakoulussa. Kuten arvata saattaa niin sosiaaliset kuin opiskelukiiret päätyivät lopulta viemään kaiken aikani aah nin rakkailta kirjoilta, mitä ennen luin jatkuvasti. Kurssikirjallisuutta on kylläkin tullut kahlattua läpi, mutta pitkän päivän jälkeen se rauhoittuminen ja romaanin maailmaan uppoaminen on tuntunut yllättävän hankalallta ja pikkuhiljaa aika vapaa-ajan lukemisten välillä on pitkittynyt ja pitkittynyt...

Ilokseni olen nyt kesällä päässyt taas lukemisen makuun ja muistanut kuinka nautinnollista on vain uppoutua hyvän kirjan maailmaan. Tästä inspiroituneena olenkin päättänyt pyrkiä herättelemään taas henkiin tämän rakkaan harrastuksen, jossa pääsen myös jakamaan tuntemuksia, joita kirjat ovat minussa herättäneet. 

Mitä siis voi olettaa tulevaisuudelta. Ainakin sitä, että pyrin tosiaan postaamaan taas lukemistani teoksista. Olen kuitenkin huomannut lukutottumustenikin muuttuneen. Siinä missä aiemmin useamman kirjan samanaikainen lukeminen oli minulle kauhistus, niin nykyään nautin sen tarjoamasta valinnanvapaudesta fiiliksen mukaan. Yleensä minulla onkin nykyään kesken niin jokin hiukan raskaampi teos ja sitten vastapainona jotain takuuvarmaa rentoutta. 

Heinäkuussa luettu:
- Ruhtinas, Niccoló Machiavelli
- Kohti nollapistettä, Agatha Christie

Päivitän linkit teksteihin sitä mukaa kun ne valmistuvat.

Ei sitten muuta kuin hyvää kesää kaikille ja tästä tämä taas lähtee! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti