sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Syysloma - Kuvapostaus

Olin siis kuluneen viikon syyslomalla ja nyt tuntuu taas kovin haikealta palata koulunpenkille, varsinkin kun tiedän, että lukemiselle jää taas tuskallisen vähän aikaa. Tässä kumminkin vielä vähän syyslomani tunnelmia.

Tallinna:

 Kävimme tiistaina päiväristeilyllä Tallinnassa ja hyväksi onneksemme sää oli oikein mukava. Aikaa kierrellä oli reilu 3 tuntia, joten pysyttelimme vanhassa kaupungissa, joka on kyllä todella upea. Tällaiselle suurelle historian ystävälle se oli kyllä unelmien täyttymys. Kuten historian opettajani on useaan otteesen maininnut oppitunneillamme, Tallinnassa voi hyvin nähdä, minkälaisia kaupungit olivat keskiajalla. Mielenkiintoista oli kuitenkin huomata, että toisin kuin matkaoppaassa sanottiin, ei tuolla ollut lähes ketään ihmisiä. Nähtävästi lokakuussa ei enää ole sesonki.
 


 Kuvissa on Mustapäiden veljeskunnan talon ovi ja keskiaikaisesti pukeutunut myyjä/esiintyjä seurue. Näin yhden heidän temppuesityksen, joka ainakin oli hieno =) Sitten on Paksun Margaaretan torni, josta hankin myös pienoismallin koristamaan hyllyäni. Yllä on kuvat Pikk jalg kadulta, jossa oli ihania taloja (myös ne kuuluisat kiltatalot) ja Katariinankäytävästä.  Kävimme myös raatihuoneella, jonka edessä olevalla torilla eräs tarjoilija yritti epätoivoisesti löytää asiakkaita. Ei nimittäin turisteja näkynyt lähelläkään. Alla on sitten vielä kuva Tallinnan muurista.


 
 
Ooppera:
 
Kävin myös perheeni kanssa (tosin isosiskoni oli Roomassa lomailemassa) katsomassa Taikahuilun Suomen kansallisoopperassa. Esitys oli hieno, ja pidin Mozartin musiikista. Erityisesti linnustaja Papageno (Waltteri Torikka) oli loistava. Olin odottanut täysin erillaista esitystä, joten tämä todella ylitti odotukseni. Oli myös hauska huomata, että näyttämön ylälaidassa oli tekstitys. Olin nimittäin pelännyt aiemmin, miten tulisin ymmärtämään sen ooppera osuuden, mutta näin se onnistuikin hyvin.

4 kommenttia:

 1. Tallinna on kyllä ihana kaupunki ja juuri se, miten siellä tosiaan se historia yhä elää voimakkaasti (myös vanhan kaupungin ulkopuolella). Puhumattakaan miten kaunis Vanha kaupunki on. Ja varmasti ihana päästä ihastelemaan kaikkea vähemmässä ihmismäärässä. Itse kävin Tallinnassa heinäkuun alussa ja ihmisiä kyllä riitti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna tosiaan oli ihana paikka. Ensi kerralla lähden sitten tutustumaan siihen muuhun Tallinnaan, mutta tuo 3 tuntia ei oikein riittänyt kuin Vanhaan kaupunkiin.

   Juu, kesällä varmaan on se sesonki, kun näin syksymmällä säät voivat olla vähän arvaamattomia. Meillä kävi hyvä tuuri sen kanssa. Saatiin nyt ihan rauhassa ihastella kaikkea =)

   Poista
 2. Tallinnassa pitäisi kyllä pitkästä aikaa käydä. Ostan aina noita Olde Hansa-kojun myymiä paahdettuja ja sokeroituja pähkinöitä , nam! Varsinkin talvella niitä on ihana napostella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, pitääkin kokeilla seuraavalla reissulla =)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...