sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Life Swap - Jane Green

Kirjan nimi: Life Swap
Kirjoittaja: Jane Green
Kustantaja: Penguin Books
Julkaisuvuosi: 2005/2006
Sivumäärä: 464
Mistä: Kirjaston ota tai jätä hyllystä

Life Swap kertoo Vickystä ja Amberista, jotka saavat elämänsä tilaisuuden kokeilla minkäkaista olisi elää toisellaista elämää.

Yhdysvalloissa Amberin elämä on kuin Täydellisistä naisista. Huonosta taustastaan huolimatta hän on päässyt rikkaisiin naimisiin arvostettuun sukuun. Nyt hänellä on valtava talo, rikas mies, koira ja kaksi lasta (joita lastenhoitaja vahtii). Kaikki on kuin unelmista, kun muut huolehtivat kaikesta. Onhan talo täynnä palveluskuntaa. Kuitenkin Amber tuskin tapaa perhettään naistenneuvoston asioilla juostessaan. Nyt hän on ruvennut pohtimaan elämäänsä ja sitä onko todella hännen elämässään tärkeintä kivuta naistenhierarkiassa vertaillen koko ajan kenellä on kallein talo/puku/korut jne. Nyt hän haluaa muistella minkälaista elämä oli ennen.

Vicky taas on Lontoossa elävä sinkku, joka asuu rakkaan kissansa kanssa, ja joka haaveilee perheestä. Hän on unelmatöissä kuuluisassa Poise! muotilehdessä, ja saa kuulla jatkuvasti siitä kuinka kuka tahansa perheen äiti vaihtaisi elämänsä heti hänen elämäänsä. Tästä syntyykin idea, jossa Poise! lähettää Vickyn vaihtamaan elämäänsä toisen kanssa kuukauden ajaksi. Heidän pitää toimia toisten rutiinien mukaisesti ja käyttää jopa toistensa vaatekaappejen sisältöä. Heille annetaan tilaisuus selvittää onko ruoho todella vihreämpää aidan toisella puolella.

Mitä itse juoneen tulee niin idea vaikutti todella lupaavalta, mutta vähän niinkuin Nälkäpelissä, idea oli loistava, mutta itse kirja suuri pettymys. Kyllähän se oli mukavaa seurata heidän elämää ennen vaihtoa ja miten he siihen päätyivät, mutta jos se vaihto on se kirjan pääidea olisiko siitä pitänyt kirjoittaa vähän enemmän, kuin reilu 50 sivua suht lopussa?

Eli tiivistettynä paljon valmistelua, nopea vaihto ja todetaan, että ei tykätä ja sitten takaisin. Loppu oli muutenkin liian siirappinen ja muutenkin ärsyttävä. Kirja oli ihan ok hömppää, jos haluaa vaan rentoutua, mutta ei siitä mitään kunnollista irti saanut. Ihmettelen miten kirja on voinut olla bestseller...

Tähdet: * * +

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...