torstai 21. helmikuuta 2013

Singapore - Kuvapostaus


Näin hiihtolomalla tuntui mukavalta muistella joulunaikaa ja vihdoin tehdä tämä lupaamani Singaporen matkan kuvapostaus. Heti ensimmäiseksi tulikin mieleen siellä ollut valtava joulumaa, jossa oli paljon, niin sisällä kuin ulkona, hienoja jouluisia lavasteita. Yllä on näkymä yhdestä. Oli tosin aika huvittavaa, että juuri kun kävimme tuolla, ulkona oli todella kuuma ja trooppinnen kaatosade menossa. Se todella lisäsi tunnelmaa =D Jokainen käviä sai myös oman joulupussin, jossa oli mm. tonttulakki.Ensimmäinen asia, mikä minulle ainakin tuli Singaporesta mieleen ennen sinne menoa, oli sen lukuisat pilvenpiirtäjät. Täytyy kyllä mainita, että näin jälkikäteenkin ne muistuvat aika hyvin mieleen. Keskustassa ollessa oli huvittavaa kulkea, kun joka puolelta pukkasi esiin toinen toistaan korkeampia rakennelmia. Varsinkin tuo Marina Bay Sands, jonka päälle on rakennettu laiva, oli valtava. Pääsimme tuonne yläkannelle ottamaan kuvia, ja ei voi muuta sanoa, kuin että mitkä maisemat!

Sen takia olikin mielenkiintoista huomata, kuinka paljon matalia rakennuksia oli myös paikallaan. Esim. kuvassa oleva Emerald Hill, on paikka, jossa siirtomaaajan rikkaat asustivat. Tuolla kadulla kävellessä oli hauska huomat kontrastit, kun huomasi ympärillä korkeita taloja. Myös Chinatownissa ja Little Indiassa oli matalampia rakennuksia.


Chinatownista ja Little Indiasta puheen ollen Singapore oli hyvin monenkirja uskontoineen. Varsinkin näissä kahdessa paikasta tuntui löytyvän vaikka millä mitällä hindu-, buddha- ja shintolaistemppeleitä sekä moskeijoita. Siellä ne aivan täydessä sovussa olivat vierekkäin. Olivat muuten todella kauniita myös. Tuossa viereisessä kuvassa on Sri Veeramamakaliamman Temple Little Indiasta.


Singaporessa oli myös lukuisien rakennusten lisäksi paljon kauniita puutarhoja ja viheralueita. Yksi mieleenpainuvimmista on tuo alla olevassa kuvassa oleva Gardens by the Bay -puisto, jossa nuo sinen näköiset tekopuut ovat. Tieteenkuvalehdessä oli siitä vastikään juttu, ja olisi todella ollut hienoa nähdä nuo 'puut' yöllä kun ne loistivat pimeässä aurinkokennojensa energian avulla. Toinen mieelpainuva puisto oli kasvitieteellinen puutarha eli Singapore Botanic Gardens, joss oli erillinen National Orchid Garden. Varsinkin tuo Orkidea puutarha oli ihmeellinen todella hienoine ja taidokkaine Orkidea istutuksineen. Siellä oli myös VIP puutarha, jossa oli merkkihenkilöiden mukaan nimettyjä Orkidealajeja. Alla olevassa kuvasta voi tarkastella Tarja Halosen nimikko orkideaa.

Eräs matkamme kohokohdista oli yöeläintarhassa käynti. Ulkona oli siis täysin pimeätä, ja kävelimme pimeillä metsäpoluilla aina seuraavan eläimen luokse. Oli myös ihana huomata, että eläimille oli kerrankin tehty laajat maisemoidut alueet, jotke oli erotettu ihmisista vallihautojen ja aitojen avulla, ei häkkien. Suuri osa eläimistä sai myös kulkea vapaasti alueilla, joihin ihmiset päästettiin vain vainun kyydissä. Todella hieno kokemus, josta ei ikävä kyllä jäänyt paljoakaan kuvia muistoksi, koska salamalla kuvaaminen oli kielletty eläinten rauhan turvaamiseksi. Suosittelen käymään jos Singaporeen eksyy. Päivänä eläintarhasta (jossa myös samallaiset aitausjärjestelyt) löytyi yksi eläin, josta olen myös lukenut Tieteenkuvalehdestä, nimittäin kaljumyyräkkö! Se on terveyden perikuva, jota sairaudet eivät vaivaa. Eikös olekkin suloinen =D

4 kommenttia:

 1. Kiitos mielenkiintoisesta matkapostauksesta! Tuo kasvitieteellinen puutarha ja yöeläintarha olisi kyllä niin mieluisia kohteita käydä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Oi, suosittelen kyllä käymään, jos Singaporeen matkustaa. Kasvitieteellinen puutarha vain tuntui jatkuvan ja yöeläintarha oli kyllä unohtumaton kokemus.

   Poista
 2. Ihana tuo maissia mutusteleva kaljumyyräkkö :D Singapore vaikuttaa mielenkiintoiselta, tämä postaus vain vahvisti mielikuvaani. Pakko joskus päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin =D Ei kyllä ihan heti uskoisi, sitä terveyden perikuvaksi.
   Singapore todella yllätti positiivisesti monipuolisuudellaan. Kannattaa tutustua =)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...