lauantai 12. tammikuuta 2013

1800-luku -haaste


Lähdin juuri tarkastelemaan mitä haasteita on ilmennyt, ja heti löytyi juuri minulle sopiva, enkä vain malttanut odottaa huomiseen siitä kertoakseni. Ofelia Outolintu on tehnyt loistavan haasteen, jossa on tarkoituksena lukea kirjoja, jotka on julkaistu 1800-luvulla. Itselläni on jo ollut pitkään aikeissa lukea lisää Jane Austenia, Charles Dickensiä, Brontën sisaruksia ja Sir Artur Conan Doylea. Myös Monte Criston kreivi, Anna Karenina ja Ivanhoe kiinnostavat. Katsotaan siis mitä kaikkea tässä ehtiikään lukea, kun osallistumisaikaa on kuitenkin koko vuosi. Haasteessa tavoitellaan arvonimeä, ja itselläni on tavoitteena tuo Varakreivitär.

Arvonimet ja niihin tarvittavat kirjamäärät:
Herttua/herttuatar – 20 teosta
Markiisi/markiisitar – 16 teosta
Jaarli/kreivitär – 12 teosta
Varakreivi/varakreivitär – 8 teosta
Paroni/paronitar – 4 teosta

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen haaste! En itse kuitenkaan uskaltaudu osallistumaan, tämän vuoden tavoitteeni on nimittäin kaksi kirjaa 1800-luvulta. Anna Karenina ja Humiseva harju on aikeissa selättää tänä vuonna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun jotkut aina keksivät uusia ja mielenkintoisia haasteita. Itselläni ei varmaankaan mielikuvitus siihen riittäisi =D
   Minuakin vähän hirvittää tuo kahdeksan kirjan määrä, mutta luulisi että paronittareksi sitten ainakin päätyisin. Sen verran paljon noita 1800-luvun kirjoja on kuitenkin lukulistallani.

   Poista