torstai 31. joulukuuta 2020

Kirjavuosi 2020


Kulunut vuosi on ollut varmasti meille kaikille poikkeuksellinen, mutta myös omassa elämässäni on tapahtunut isoja muutoksia. Kevät pyörähti gradun viimeistelyssä ja nyt on kauppakorkean maisterin paperit takataskussa. Kesä puolestaan meni lomaillessa, mutta syksyn tullen aloitin viimein työt, jonka hektisyys on näkynyt myös loppuvuoden vähenevissä lukumäärissä. Tänä syksynä tuli myös muutettua uuteen paikkaan, mutta onneksi pikkuhiljaa elämä on taas ruvenut löytämään uudet rutiininsa ja rakas lukuharrastus varmasti pysyy vahvasti esillä myös jatkossa.

Näin dataan ja analytiikkaan erikoistuneena onkin siis aika kerätä jälleen kirjavuoden tilastot siitä, mitä oikein tulikaan luettua. Ilokseni voinkin heti mainita, että lukumääräni ovat taas päässeet hyvälle tasolle edellisvuosien hiukan laihempien tulosten jälkeen. Tässä siis kootut nippelit:

 
Luetut kirjat: 65 kpl 
 
Kotimaisten osuus: 17 %
Sarjojen osuus: 38.5 % 
Uutuudet: 9 %

 
Luetut sivut: 28 147
Keskimääräinen teoksen pituus: 433 sivua
Yli 500 sivuisten osuus: 31 %
 
 
 

Mistä luettavaksi:
Kirjasto: 30
Oma: 25
Lainassa: 10

Kieli: 
Suomi: 63
Engalnti: 2

Kirjailijan sukupuolijaukauma:
Nainen: 40
Mies: 23
Tuntematon/useampi kirjailija: 2


 
Kokonaisuutena todettakoon, että olen oikein tyytyväinen kuluneesen kirjavuoteeni. Sain kasvatettua kotimaisen kirjallisuuden osuutta ja minulle harvinaisesti myös useampi uutuuskin päätyi heti pikimmiten lukulistalleni.Vahva Christie-putkeni on pitänyt jännityksen genrenä isossa roolissa, vaikka muuten dekkareita vähemmän kulutankin. Innostuin myös Todella vaiheessa blogin haasteesta lukea vanhat kirjastopinot loppuun ja keskittyä enempi oman hyllyn kirjoihin. Keskityinkin keväällä näihin tavoitteisiin, mutta syksyä kohden kirjaston laajat valikoimat veivät taas voiton. Olen kuitenkin tyytyväinen saldooni eli 25 oman hyllynlämmittäjän lukumiseen. Vuoden uutena isona innovaationa oli myös paluuni nuoruuteni suosikkigenren eli fantasian pariin, johon hurahdin jälleen täydestä sydämestäni. Tämä saattaa näkyä myös vuoden top listauksessani alla :D

Vuoden 2020 Top 6:
 
Oikein hyvää vuotta 2021 kaikille! 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti