maanantai 28. lokakuuta 2024

Murhatun rakastajan tapaus - Lynn Messina


Kirjan nimi
: Murhatun rakastajan tapaus (An Infamous Betrayal) 
Sarja: Beatrice Hyde-Clare ratkaisee #3
Kirjoittaja: Lynn Messina, suomentanut Nelli Hietala
Lukija: Rosanna Kemppi
Julkaisija: Aula & Co
Julkaisuvuosi: 2018, suomennos ja äänikirja 2024
Kesto: 9h 14min
Mistä: Äänikirjapalvelusta
 
Beatrice Hyde-Clare ratkaisee-sarjassa olemme päässeet tutustumaan 26-vuotiaaseen ikäneito Beaan. Hän on koko ikänsä ollut se harmaa hiirulainen, joka 1800-luvun seurapiirien tanssiaisissa on sulautunut taustaan seurustelemalla mieluummin nurkassa olevan fiikuksen kuin ihmisten kanssa. Jokin kuitenkin muuttui, kun hän kohtasi ensimmäisen ruumiinsa Englannin järviseuduilla (Murha paremmissa piireissä). Ratkaistessaan jo toisen murhamysteerin (Jadetikarin arvoitus) on hän vakuuttunut, että hänellä on hoksottimia tuohon toimeen. Pahaksi onnekseen hän on kuitenkin tullut luvanneeksi arvostetulle ja tutkimuksissa häntä auttaneelle Kesgraven herttualle, ettei hän enää sotkeutuisi eteensä sattuneisiin murhatapauksiin. 

Ongelmaan löytyy kuitenkin ratkaisu, kun Bean tuttu järviseudun tapahtumista saapuu varta vasten hänen luokseen pyytämään apua. Tämä nuorukainen on nimittäin pian menossa avioon erään neitosen kanssa, jonka äidin vuoteesta on löydetty rakastaja murhattuna. Skandaalia välttääkseen perheen äiti ei halua kuullakaan poliisista, joten Bean on aika alkaa tutkia, kuka olisi halunnut eroon tästä ei niin puhtoisen taustan omaavasta rakastajasta. Onko tapauksella kenties jotain tekemistä Intian ja unikkokaupan kanssa? Vaikka Bea koittaa pitää tapauksen itsellään, niin jälleen kerran itsetietoinen herttua saapuu sekoittamaan pakkaa ja avaamaan haastavia ovia arvovallallaan. Seurapiireissä kuitenkin supistaan herttuan pian kihlautuvan kuvankauniin Lady Victorian kanssa, eikä Bea voi kestää ajatusta. Hän on nimittäin viimein myöntänyt itselleen olevansa toivottoman rakastunut herttuaan, vaikka vain vähäisenä säätyläisenä ja orporukkana hänellä ei olisi ikinä mahdollisuuksia tuohon seurapiirien tavoitelluimpaan poikamieheen.

Tämä sarjan osa jatkoi aika lailla samalla kaavalla kuin edellisetkin osat. Alussa kerrattiin hiukan liiankin perusteellisesti kahden edellisen osan tapahtumia ja esiteltiin uusi tapaus. Tarina kuitenkin lähtee lentoon kunnolla vasta, kun myös herttua astuu näyttämölle. Tämä sarja on nimittäin jo sen verran leppoisaa cozy crimea, että tuo itse murhajuonne oli minulle aivan yhdentekevä. Sen sijaan rakastan tuota Bean ja herttuan välistä jännitettä. Kuinka Bea uskaltaa sanavalmiina näsäviisastella herttualle, joka on tottunut kuulemaan muilta vain hänen ylistystään. Ja kuinka herttua puolestaan haastelee takaisin aina sopivasti pilkettä ja itseironiaa silmäkulmassaan. Ahh tämän romanttisen juonen perään olen kuolannut ja oli ihanaa, kuinka tämäkin juonilanka on hiljalleen kypsynyt poimittavaksi tarinan edetessä.

Eli mikäli etsit 1800-luvun seurapiiriromantiikkaa tanssiaisineen niin tässäpä mainio teos! Hauskan lisänyanssin tuo tosin tuo murhajuonne, sillä tuohan tuo aika omat haasteensa nuoren neitosen tehdä murhatutkimuksia. Onneksi herttuan arvovallalla ja serkkunsa vaatteisiin pukeutuneena, mikään ei tunnu mahdottomalta tälle päättäväiselle naiselle. Teos onkin siis varsin mainiota viihdettä, vaikkei mitään sen suurempia maailmaa mullistavia tapahtumia pidäkään sisällään. Mielenkiinnolla jään seuraamaan miten keskinäinen jännite ja herkullinen kemia tulee jatkumaan tukijaparimme välillä. Vaaleanpunaiset lasit siis päähän ja menoksi!
 
Tähdet: 3.5 / 5
 
Muut sarjasta lukemani osat:
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti