lauantai 7. syyskuuta 2024

Helvettiin ja takaisin - Leigh Bardugo


Kirjan nimi
: Helvettiin ja takaisin (Hell Bent) 
Sarja: Alex Stern #2
Kirjoittaja: Leigh Bardugo, suomentanut Meri Kapari
Lukija: Outi Vuoriranta
Julkaisija: Aula & co
Julkaisuvuosi: 2023, äänikirja 2024
Kesto: 18h 13min
Mistä: Äänikirjapalvelusta
 
Salatun tiedon seurassa nuori Alex Stern sai elämänsä tilaisuuden. Hän jätti taakseen huumeluolien kuoleman ja nousi tuhkistaan kuin fenix-lintu Yalen huippuyliopistoon. Alexilla on nimittäin kyky jota tarvittiin - hän pystyyn näkemään harmaat eli kuolleet. Yalen salaseuroja valvoo nimittäin vielä yksi salaseura, Lethe, ja sen oppipojaksi hän päätyi. Nyt pakon sanelemana hän on kuitenkin noussut oppipoika Dantesta jo uudeksi Vergiliukseksi. Hänen mentorinsa Daniel Arlington on nimittäin kirjaimellisesti päätynyt helvettiin ja muuttunut herrasmiesdemoniksi. Ja Alex on vakaasti päättänyt, että hänen on tehtävä matka helvettiin ja takaisin, jotta hän voisi pelastaa ystävänsä sielun.

Alex ei kuitenkaan ole yksin tehtävänsä kanssa. Lethen kolmas jäsen Daws on valmis kahlaamaan loputtoman määrän kirjoja saadakseen selville, kuinka helvetin portit aukaistaan. Vastahakoisasti myös heidän poliisin yhteyshenkilönsä komisario Turner ei näe muuta vaihtoehtoa kuin auttaa tätä kaksikkoa missiossaan. New Havensista on nimittäin taas löytynyt kaksi ruumista, jotka näyttävät aivan siltä kuin elämä olisi imetty heistä. Onko jokin helvetin demoni päässyt vapauteen heidän yrittäessään avata yhteyttä? 
 
Suorastaan rakastuin viime vuonna sarjan avausosaan Salatun tiedon seura ja se nousikin vuoden top 5 listaukselleni. Odotukseni olivat siis todella kovat myös tämän jatko-osan suhteen. Minkälaisia riittejä nyt päästäisiinkään seuraamaan Yalen salaseurojen pariin? Entä miten helvetin portit aukeavat? Ja onko New Havenissa kiinnostavaa salaista symboliikkaa tämänkin ympärillä? Ikävä kyllä odotuksiani ei kuitenkaan lunastettu. Siinä missä ensimmäinen osa pyöri kiinnostavasti Yalen ja sen salaseurojen mystiikan ympärillä, lähti tämä osa aivan omille urilleen. Yliopisto jäi sivurooliin, kun Bardugo keskitti kaikki paukkunsa henkilöidensä ja helvetin teemojen ympärille. Ja jostain syystä tämä lukija ei yllättäen lämmennytkään.
 
Mikä sitten jätti tämän lukukokemuksen niin vahvasti keskinkertaisen tasolle. Tuntui, että nuo minua kiinnostavimmat elementit oli riisuttu pois. Henkilöistä kukaan ei oikein sulattanut sydäntäni. Kerronnassakin paikoin junnattiin paikallaan ja toisaalta taas keskityttiin aivan liikaa shokeeraukseen ja dramaattisiin hetkiin. Olihan se matka helvettiin ihan kiinnostava, mutta kuinka monta kertaa sinne on pakko ravata edestakaisin? Vähän jännitettä söi kun ajattelin vain, että jaaha taas sitä mennään. Synkkyyttä, ronskia kieltä ja yhä enenevissä määrin taikavoimia. Ja jostain syystä sinne oli pitänyt tunkea vampyyrejakin... Tämä sarja lähti vain sellaiselle tielle, joka ei jaksanut kiinnostaa minua niin paljoa. Ei tämäkään huono ole, mutta edellisen osan huiman matkan jälkeen petyin vain niin karvaasti.  

Tähdet: 3 / 5

Muut sarjasta lukemani osat:
 
Muualla luettu: Kirjapöllön huhuiluja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti