tiistai 1. maaliskuuta 2022

Kirjahyllyn aarteet 3 - Kuinka lukuhaasteessa lopulta kävi?

Tammikuussa päätin ottaa osaa Kirjäsähkökäyrän Main järjestämään Kirjahyllyn aarteet 3 - haasteeseen, jossa nimensä mukaisesti oli tarkoitus lukea 1.1.-1.3. niitä omia lukemattomia teoksia jotka ovat jääneet hyllyyn kun uudet kirjastolainat ovat aina paahtaneet ohi. Itse tiedostan tämän ilmiön hyvin, sillä jotenkin tuntuu että ne omat kirjathan ovat siinä aina saatavilla, joten miksi kiirehtiä turhia. Viimeksi kun osallistuin Main Kirjahyllyn aarteet haasteeseen sain siitä hyvän (ja tarvitsemani) motivaatioboostin keskittyä oman hyllyn valikoimaan. Nyt päätin siis taas ottaa osaa.

Kaksi kuukautta on jotenkin vain vilahtanut silmissä ja kirjojakin on minun lukuvauhdillani kertynyt yllättävän monia. Kaikki lukemani eivät kuitenkaan olleet suinkaan omasta hyllystä, sillä alkuvuodesta teen myös aina kirjastonlainojen tyhjennyksen eli luen ne lainakasoissa roikkuvat teokset, jotta uuden vuoden voi aloittaa sitten puhtaalta pöydältä. Varjoilinpa myös Ankin kirjablogin #luelanua -haastetta tuossa välissä, joka osaltaan vei huomiota oman hyllyn tuotannolta.

Mitä siis tuli oikeasti luettua tähän haasteeseen? Yllättäen aika paljon kuitenkin. Mukana on kaksi välipala Christietä, sillä keräilenhän hänen tuotantoaan hyllyyni, vaikka muuten olenkin pitkälti rajoittanut uusien kirjojen ostamista jo ylitsepursuaviin hyllyihini. Christieiden lisäksi päädyin lukemaan Narnian tarinoista ensimmäisen osan kokoelmateoksestani, Tolstoin opettavaisia tarinoita elämästä sekä Täällä Pohjantähden alla koko trilogian. Kaikki nämä (Lewis, Tolstoi, Linna) olivatkin täyden viiden tähden kirjoja, joten todella palkitseva on ollut tämä sukellus oman hyllyn antimiin! 

Erityisesti tämä haaste siivittikin tarttumista tuohon Linnan mahtipontiseen trilogiaan, sillä kyseinen opus on tosiaan päälle tuhat sivuinen. Huiman pituuden lisäksi on fonttikokokin niin pientä tihrustusta, että kaksikin normaalia sivua siihen opuksen yhteen on helposti uponnut. Olen pelännyt kuinka tässä pitkässä prosessissa käy, ja nyt viimein otin sen ajan sivuun ja maltoin usean viikon vain sukeltaa Pentinkulman menoihin läpi vuosikymmenten. Voi pojat mikä matka se olikin! Eilen sain sen viimein päätökseen, joten postausta on tulossa piakkoin.

Tässä vielä listaus lukemistani oman kirjahyllyn aarteista, sillä niitä ne todella olivat:
- Täällä Pohjantähden alla, Väinö Linna (postaus tulossa)
 

4 kommenttia:

 1. Jee, odotan innolla postausta Linnan trilogiasta! Luin sen itse lukiossa ja oli todella vaikuttava teoskokoelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa että Linna jaksaa innostaa muitakin! :D Itse luin lukiossa vain tuon ensimmäisen osan kun jollekin kurssille sai valita sen tai tuntemattoman (jonka olin jo lukenut) ja silloin vaikutuin jo. Nyt koko trilogian luettua voi vain nostaa hattua Linnan taidoille.

   Poista
 2. Kiitos heidi, kun osallistuit haasteeseen. Olet lukenut kunnon klassikoita. Hattua pitää nostaa tuolle Linnan kirjalle, mutta uskon, että viihdyit sen parissa. Oma lukunäkö alkaa olla jo todella heikko, vaikka lasit vaihtuvat tiheään, että pientä tekstiä on vaikea lukea.

  Jaksamista tähän aikaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun järjestit jälleen tämän mainion haasteen :) Joo olihan se aikamoinen urakka ja tuo pienen pieni teksti yhdistettynä painavaan kirjaan vaati kyllä omat konvervenkkinsä lukuasentojen suhteen.
   Voimia myös sinulle!

   Poista